propar.nl | PSPO (Professional Scrum Product Owner)
15965
page-template-default,page,page-id-15965,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

PSPO (Professional Scrum Product Owner)

Certificering:

Professional Scrum Product Owner I

De Product Owner moet een grondig begrip hebben van het product. Zonder gedegen inhoudelijke kennis kan hij immers niet de haalbaarheid van de werkzaamheden bediscussiëren met het team. Ook moet hij een grondige kennis hebben van de markt van het product. Hij moet op de hoogte zijn van alle ins & outs van de markt of goed in contact staan met kenners binnen het bedrijf die marktonderzoek uitvoeren.

Inzicht hebben in de markt is de basis van waardevolle producten. Effectief werken is cruciaal. Maximale waarde creatie. Er moet dus duidelijkheid zijn over prioriteiten: welke producten eerst? Dit is waar de Product Owner een cruciale rol speelt. Hij is leidend bij de bepaling van welke werkzaamheden nu, ooit en (voorlopig) nooit gaan worden uitgevoerd. De Product Owner is de ‘stem van de klant’.

Er wordt altijd prioriteit gegeven aan functionaliteiten die de meeste toegevoegde waarde hebben voor de klant.

Ter vergelijk:
Bij een traditionele waterval organisatie staat de project- of teamleider aan het hoofd van een project. De taak van deze persoon is tweeledig: enerzijds houdt hij toezicht op een soepel lopend proces, anderzijds is hij verantwoordelijk voor de inhoud (het waarom, hoe en wat). Bij scrum worden deze taak uitgevoerd door twee nieuwe rollen: de Scrum Master (procedureel) en de Product Owner (inhoudelijk).